a inici  

ORIOL RIUS artista plàstic - Barcelona

           
    A la República és un homenatge a tots els homes i dones del Masnou que es van comprometre en defensa de la segona República i dels valors que sustenten l’ideari republicà a Catalunya:

La identitat nacional catalana, encarnada en les quatre grans columnes d’acer cor-ten que composen l’escultura. Aquestes s’alcen altives i fermes, com la identitat catalana, però alhora lleugerament sinuoses i turmentades, denotant les múltiples dificultats que la nació catalana ha hagut i ha d’enfrontar.

Els valors democràtics i renovadors de la segona República, representats per la gamma de colors dels tres cercles que s’intercalen entre les quatre grans columnes d’acer, seguint els colors de la bandera republicana: el roig, el groc i el morat.

La llibertat, la igualtat i la fraternitat, valors paradigmàtics de la revolució francesa, representats, a la vegada, subliminalment, per la trilogia de cercles de vidre.

A la República està situada a la plaça de la República de la vila del Masnou (Barcelona).

Vull agrair a l'alcalde del Masnou Eduard Gisbert i al Tinent d'alcalde d'urbanisme, Enric Folch, la confiança que van dipositar en el meu projecte. Vull agrair, així mateix, a en Jaume Vidal de Vidal Metal·lúrgics d'Esparreguera i als seus treballadors, l'esforç que van fer per enllestir l'obra per a la diada de la República.

           
       
 
A la República 14 d'abril 2007, ferro cor-ten, acer inoxidable i vidre, 7,5 x 6 x 1,06 m.
     

     
         

       
         
   
 
       
 
               
     
 
                   
   
                 
                                 
 
 
                      a inici