El Llibre un mur   Ns de serps   L'estel de la marina   Retrorn   Així jo        
             
     


Badalona - juny del 2005   

En aquesta sala singular de l'arquitecte Antoni Poch que sempre està desplegant iniciatives ciutadanes en aquesta ciutat encara massa orfe d'art i cultura, he estat invitat per presentar els meus darrers treballs.

El més tendre de tots és un llibre. Ai quants murs que hem aixecat en nom de El Llibre!

També és acabada de sortir del forn una obra en torn al desig de ser com Déu, un nus de serps que malden per encalçar la ditjosa poma. Però el seu tast encara no ens ha donat accés a la saviesa dels déus.

L'altre novetat és la maqueta de l'escultura que des de fa poques setmanes s'aixeca en mig del Port de Badalona: l'Estel de la Marina. En podeu veure una explicació detallada en aquest enllaç.

Mostro en fi algunes de les obres que vaig exposar a la sala de l'Auditori de Montcada que giren en torn dels murs vergonyosos que no parem d'aixecar per defensar-nos dels que creiem usurpadors del nostre benestar.

 
 

ORIOL RIUS - Barcelona

               
     
   
Em sento molt incòmode, des del meu benestar occidental, davant dels pobles que, com el palestí, o en el seu moment el sud-africà o l'alemany, estan destruïts per un MUR que esberla de mig a mig el seu país i els seus camps, famílies i paisatges.

Quant més covards més ens protegim amb murs i tanques, fortifiquem urbanitzacions privades, mirem de reüll els de més enllà de l'autopista, els que adoren altres déus, o, simplement, han arribat els últims.
             
    Durant l'exposició es va projectar el power point Berlín ja no és un record