Maqueta a escala 1/10

ORIOL RIUS

 
Aquesta obra és una contraposició de l’obscurantisme que ha dominat les reflexions sobre els dies darrers, les últimes hemeres o postrimeries.

Les galeries megalítiques es transformen en una visió transparent, sense pors ni ocultismes, del final de la vida. La mort es mira cara a cara, i els símbols atàvics de religions, alquímies i poders, ens acompanyen com un escarni.

Alfa és omega vol expressar que l’inici es fon en el final. Que l’existir és un acte per sí mateix. No és pas un camí cap a on, sinó un plorar i dansar al mig de la plaça (aquest pensament ja el vaig treballar en l‘exposició Paranys per una plaça). Així la corba que frontalment es manifesta com una alfa, es revela com una omega quan la mirem des de les galeries laterals.

.

         
         
                       
                                               
                                 
           
                                   
                     
                                   
           
                                 
           
                                   

Aquí presento una maqueta a escala 1/10. L'obra ha de tenir 13,5 per 8,1 metres, i una alçada de 2 metres. La corba Alfa és omega, que penja al bell mig de les galeries, és de neó, de 40 x 40 x 80 cm.
   
   
                                       
   
                         
   
             
 
  Les grans lloses megalítiques es tornen transparents i esdevenen un comiat dels símbols atàvics de terra, aigua, foc..., de piscis i balances del zodíac, de creus, creixents, estels, ulls apocalíptics, falçs i estelades...