Exposició a Sant Esteve d'en Bas, juliol del 2008

ORIOL RIUS

   


Sons de la flor de lotus neix de la relació estreta que tinc amb la música, que omple i acapara bones i llargues estones d'un incipient altre jo meu, Oriol R. Camps, treballant en la composició musical.

Sons de la flor de lotus cerca conjugar l'oïda amb la mirada. És una obra sonora que pot ser percutida pel públic amb unes baquetes, desencadenant el caos d'harmònics que s'amaguen dins dels plats.

També s'hi amaga, mig confosa en el conjunt de l’obra, la ’g’ gòtica de la clau de sol.

   
    Sons de la flor de lotus 170 x 250 x 250 cm, plats de coure i coure pintat (2008).    
         
       
  Sons de la flor de lotus ha estat exposat per primera vegada a l'església de Sant Esteve d'en Bas, a la Garrotxa, comarca del nord-est de Catalunya, el juliol del 2008, dins d'un cicle d'exposicions i conferències en esglésies romàniques de les comarques gironines.    
         
                 
                     
Sons de la flor de lotus, juntament amb Sons del laberint dels set cels vol ser un homenatge a Kandinsky, al seu recull de poemes intitulat “Sons” (Klänge).
               
                           
                 
   

Aquesta obra va néixer d'una 'querència' de so, d'una disharmonia a penes orquestrada per la juxtaposició dels plats. Fou en acabar l'obra que en va emergir, com si sempre hagués estat evident, la flor de lotus, que estén fulles i flors sobre els estanys per millor captar els raigs del sol.

Tal vegada aquesta flor de lotus esdevindrà una captadora d'harmonies i disharmonies que vaguen per univers.